Piket, wat is dat? In strafrecht gespecialiseerde advocaten hebben geregeld piketdienst. Wij krijgen dan een oproep van de piketcentrale om op een politiebureau iemand bij te staan. Wanneer wij piket hebben, komen wij  als advocaat van dienst.
U kunt ook als wij geen dienst hebben onze advocaten Henk Kersting en Antonietta Pinkster als advocaat vragen. U hoeft dat alleen maar tegen de politie te zeggen. Wij zijn dan uw voorkeursadvocaat.

Meestal worden geen beperkingen opgelegd. Dan mag de advocaat bijvoorbeeld naar uw partner, of familie, bellen om te zeggen dat u op het bureau zit, zodat men zich niet nodeloos ongerust maakt.
Wij merken dan vaak dat mensen geen nummers uit hun hoofd  weten: die staan allemaal in de mobiele telefoon! Maar telefoons worden door de politie afgenomen en bewaard in de fouillering. Daar kan de advocaat niet bij, de politie moet medewerking geven. Vaak is die bereidwillig, maar
het lukt niet altijd:  soms is het te druk, soms komt het niet uit, in elk geval is de politie niet verplicht om telefoonnummers aan de advocaat te geven.

Onze tip: onthoud tenminste één telefoonnummer van thuis uit het hoofd, dan kan de familie makkelijker op de hoogte worden gehouden.

Categorieën: Tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *